Janille SM-pronssia

4.2.2012

Turussa käytiin miesten kreikkalais-roomalaisen painin SM-kisat, ja molskeilla nähtiin kolme Kipinän painijaa.

Jani Hermansson teki näyttävän paluun molskille. Pitkästä painitauosta huolimatta Jani väänsi upeasti pronssia miesten SM-kisoissa kovassa 66 kilon sarjassa. Hän hävisi vain sarjan voittajalle vuoden 2008 EM-kultamitalisti Jarkko Ala-Huikulle. Pronssiottelussa Jani oli ylivoimainen Helsingin Tarmon Petteri Martikaista vastaan.

ONNEA JANI!

Matkalla kohti mitaliotteuista Jani kohtasi seuratoverinsa Tapio Helmisen, jonka kisat katkesivat häviöön Janille.

Tuomas Lahti paini 96 kilon sarjassa. Tuomas eteni hienosti pronssiotteluun saakka, mutta siinä järjestävän seuran Turun Voimamiesten Timo Kallio oli vielä liian kova.

Lauantain sarjojen tulokset (kilpailut jatkuvat sunnuntaina):

4.2. lauantai
55 kg: 1) Vili Manninen Järvenpään Voimailijat, 2) Fatos Durmishi Turun Voimamiehet, 3) Toufan Ahmadi Vaasan Toverit, 4) Matias Lipasti Ilmajoen Kisailijat, 5) Karwan Ahmadi Vaasan Toverit, 6) Niko Erkkola Ilmajoen Kisailijat.

66 kg: 1) Jarkko Ala-Huikku Ilmajoen Kisailijat, 2) Matti Kettunen Power Twisters Imatra, 3) Jani Hermansson Ylä-Tikkurilan Kipinä, 4) Petteri Martikainen Helsingin Tarmo, 5) Kalle Puotanen Auranmaan Painiseura ja Rafael Toijanen Janakkalan Paini-Ilves.

84 kg: 1) Pekka Rintamäki Ylistaron Kilpa-Veljet, 2) Sebastian Huovinen Helsingin Haka, 3) Tino Orell Kirkkonummen Urheilijat, 4) Jarno Ålander Helsingin Tarmo, 5) Janne Karjalainen Oulun Pyrintö ja Petri Luoma Lapuan Virkiä, 7) Marko Asell Koovee Tampere.

96 kg: 1) Rami Hietaniemi Nurmon Jymy, 2) Antti Hakala Alavuden Urheilijat, 3) Timo Kallio Turun Voimamiehet, 4) Tuomas Lahti Ylä-Tikkurilan Kipinä, 5) Jali Heinonen Janakkalan Paini-Ilves ja Elias Kuosmanen Järvenpään Voimailijat.