Olympialaiset alkavat - projekti päättyy

7.8.2008

YTK:n oma olympialaisiin tähdännyt Peking 2008 -projekti sulkee viimeisen sivunsa tänään ja toivottaa samalla JARKKO ALA-HUIKULLE onnea kilpailuihin...

Lähes 4 vuotta olemme puurtaneet pienellä tiimillä projektimme eteen. Joku voisi tässä kohtaa todeta, että sekin meni hukkaan. Ei todellakaan mennyt, vaikka pojista kukaan ei päässytkään olympialaisiin! Tässä teille hieman faktaa ja fiiliksiä...

Projekti toi koko seuralle ja myös koko lajille paljon myönteistä julkisuutta median ja kilpailutapahtumien kautta. Kipinä on tietääksemme ainoa painiseura Suomessa, jossa on toteutettu näin mittava projekti ammattimaisesti, poiketen samalla perinteisten painiseurojen toimintatavoista ja siten seuramme vahvisti myös omaa imagoaan nykyaikaisena urheiluseurana.

Painijat osoittivat sitoutumisellaan pitkäjänteisen ja tavoitteellisen asenteensa, kun he useista loukkaantumisista sekä vastoinkäymisistä huolimatta jaksoivat tsempata eteenpäin ja taistella olympiapaikasta viimeiseen asti. Palkkioksi satsauksesta Aria ja Jania tuettiin taloudellisesti siten, että he pystyivät keskittymään pelkästään painiin projektin 2 viimeistä vuotta.  

Projektin myötä lisääntyneet sponsoritulot auttoivat seuran taloutta jopa ratkaisevasti - enemmän kuin arvaattekaan. Kaikki sponsoritulothan menivät ensiksi suoraan seuran kassavirtaan ja sitten myöhemmin vasta projektin käyttöön.

Neljän vuoden uurastus on pitkä ja rankka rupeama siihen sitoutuneille puurtajille. Sen aikana huomaa, kuka uskoo ja kuka ei, eli kuka tarjoaa auttavan kätensä tai kuka kääntää vastaavasti katseensa pois. Loppujen lopuksi tekijöiden joukko oli huolestuttavan pieni.

Voimme väittää, että olemme yhtä arvokasta kokemusta rikkaampia ja jaamme mielellämme osaamistamme myös muillekin seuroille. Projekti vaikenee, mutta vain Vantaa Cupiin saakka, sillä silloin tulemme jakamaan viralliset kiitokset.

Siihen saakka... OIKEIN JÄNNITTÄVIÄ OLYMPIAHETKIÄ!!!

Hissu, Tuija ja Matti