Joulujuhla 13.12.

13.12.2011

Puistokulma täyttyi jälleen iloisesta painiväestä, kun YTK:n perinteinen joulujuhla kokosi yhteen eri ryhmien temppuilijat, painijat, vanhemmat ja valmentajat. Puuron ja glögin ohella nautiskeltiin runsaasta ohjelmasta. Kipinän painijat  osaavat muutakin kuin pistää vastustajan siltaan. Se osoitti 11-vuotias Roope Hukka, joka kaivoi esiin viulun ja soitti juhlavälle taidokkaasti kolme kappaletta.

Terho Kettusen laatima kisa takasi sen, että naurun ohella myös hiki lensi. Lavalla ruumiinjäsentensä ryhmähallinnasta kisasivat valmentajat, eri ikäiset painijat, johtokunta ja painijaosto. Kun neljän hengen ryhmässä vain esimerkiksi kaksi selkää ja kaksi kättä sai koskea yhtä aikaa maata, joutui ratkaisua miettimään tovin. Kaikki selvisivät loistavasti eri yhdistelmistä, mutta voiton ratkaisun nopeuden perusteella jakoivat lopulta johtokunta ja valmentajat.

Joulupukki kävi muistamassa niin isoja kuin pieniä painijoita ja näiden sisaruksia. Perinteiseen tapaan tilaisuudessa palkittiin kauden aikana menestyneet sekä julkistettiin kunkin ikäsarjan vuoden parhaat. Stipendin SM-kisamenestyksestä saivat Jooseppi Kettunen, Joni Toppinen, Esa Järvinen, Henri Selenius ja  Olli Uotila.

Tämä vuonna Vuoden paras -palkinnot jakaantuivat seuraavasti:

Paras alle 13 v painija: Daniil Poljakov
Paras alle 17 v painija: Jooseppi Kettunen
Paras alle 20 v painija: Verneri Värekoski
Paras miespainija: Tapio Helminen
Tunnollinen harjoittelija: Joona Koskinen
Vuoden tsemppari: Eero Mäkinen
Vuoden tulokas: Perhe Väliahdet

Vuoden lyhdynkantajat: Maarit Björkman-Väliahdet ja Salla Poropudas.

Nooa Poropudas sai kaulaansa Olympiakamppailumitalin kiitokseksi ahkerasta työskentelystä Vantaa Painicupin juoksupoikana.

Kuvia joulujuhlasta täällä

Vuoden palkitut. Vasemmalla takana Veeti Väliahdet, Maarit Björkman-Väliahdet, Casper Väliahdet, Joona Koskinen, Jooseppi Kettunen, Olli Uotila, Henri Selenius ja Esa Järvinen. Edessä vasemmalta Nooa Poropudas, Eero Mäkinen ja Pentti Väliahdet. Kuvasta puuttuvat Daniil Poljakov, Joni Toppinen, Verneri Värekoski ja Tapio Helminen.