Vantaa Painicup onnistui loistavasti!

23.11.2009

Vantaa Painicup on painittu, ja kaikki sujui jälleen hienosti. YTK:n loistavan yhteishengen siivittämänä jaksoimme pusertaa rankan kisaviikonlopun läpi todella mallikkaasti. Suuri kiitos kaikille mukana olleille!

 Mediassa kisat saivat runsaasti näkyvyyttä.

Hesari uutisoi maanantain lehdessä lähes sivun jutulla kisojen kulkua. Runsaasti palstatilaa sai niin Kipinä-Kalle (kuvan kera) kuin konkari-Kettunen. Tässä pari suoraa lainausta toimittaja Petteri Ala-Kivimäen jutusta:

Vantaan painicupin maskotti on maailman pelottavin.  ”Juha Lappalaisen poika itkee aina, kun näkee maskotin”, valmentaja ja entinen huippupainija Marko Yli-Hannuksela sanoi, kun kylmäkallesta jalostettu ”Kipinä.-Kalle” taputti Tikkurilan Urheilutalon molskilla. Tai yritti taputtaa. Kauhu elokuvien sarjamurhaajaa muistuttavalla maskotilla ei ollut kämmeniä.

Monesti maskotit ovat eläimiä joilla on pörröinen turkki. Kipinä-Kalle oli paitsi kädetön, myös täysin karvaton.

- - -

Urheilutalon  nälkäisin painija oli Terho Kettunen, Ylä-Tikkurilan Kipinä. 42-vuotias veteraanien maailmanmestari sai perjantai-iltana pikakutsun kotiturnaukseen. ”Neljä kiloa piti pudottaa, lauantaina oli neljältä punnitus. Kun pyydettiin painimaan, olin juuri pistänyt mikroon lautasen, joka oli täynnä lohta ja perunaa. Vieläkin harmittaa.”

Korson seurakunnaan nuoriso-ohjaaja Kettunen kohtasi aamulla Haapamäen, joka oli viisivuotias, kun Kettunen paini nuorten MM-pronssia 1987. Kettunen vei ensimmäisen jakson, mutta Haapamäki ottelun. Kettunen pisti melko kovasti kampoihin. ” Haapamäki kävi matsin jälkeen oksentamassa, oli niin hapoilla.”
Kettunen lähti pelaamaan ikämiesten salibandya, vaikka olisi ennemmin jatkanut molskilla.
” Rollaattori sivuun ja trikoot päälle. Tämä on harvinaista herkkua.”

 Maskotti katosi ennen finaaleja. Se lähti luultavasti pakettiautolla jonnekin…

Urheiluruuudussa kisat näkyivät sekä lauantaina että sunnuntaina. Tässä suora linkki sunnuntain lähetykseen. Sitä voi katsella 6.12.2009 saakka.

http://areena.yle.fi/video/569261

Sunnntaina Terho kisat jäivät siis yhteen otteluun, ja saman kohtalon lauantaina koki Tapio Helminen.  Toni Turu pääsi molskille kahdesti. Tässä vielä kaikkien YTK:n painijoiden ottelutulokset:

Tapio Helminen (66 kg)
Artem Kudyk UKR  - Tapio Helminen YTK 2:0 (pv 2-0;pv 3-0)

Toni Turu (66 kg)
Joonas Kyllönen KOOVEE - Toni Turu YTK 1:2 (pv 1-1;pv 1-0;pv 0-1)
Olexandr Khvoshch UKR - Toni Turu YTK 2:0 (pv 1-0;pv 3-0)

Terho Kettunen (60 kg)
Terho Kettunen YTK - Jani Haapamäki FIN 1:2 (pv 2-0;pv 0-5;pv 0-1)

Koko kisan tulospalvelu löytyy täältä:

http://www.y-tk.fi/materiaalisalkku/vantaa_painicup_2009/

Kipinä-Kalle
Kipinä-Kalle
Toni Turu vs. Joonas Kyllönen
Toni Turu vs. Joonas Kyllönen
Terho Kettunen rullaa Jani Haapamäkeä.
Terho Kettunen rullaa Jani Haapamäkeä.