TUL:n mestaruuskilpailut

13.10.2009

Vajaakoskella painittiin 10.-11.10. tyttöjen, poikien, miesten ja naisten TUL:n avoimet mestaruuskilpailut.

Näin kommentoi kisojen kulkua kadettien vastuuvalmentaja Terho Kettunen:

Ehkä kisojen positiivisin esitys oli Verneri Korkeen vahva paini. Vekku paini räväkästi ja järkevästi aina finaaliin asti kisojen runsaslukuisimmassa sarjassa, jossa oli 12 painijaa. Kemin Tyystäläkin joutui finaalissa tiukoille Vernerin yrittäessä loppuun saakka saada kaksi vuotta vanhemman vastustajansa johdon kiinni. Myös Esa Järvinen paini ennakkoluulottomasti kymmenen pojan sarjassa aina hopealle saakka. Esa uhkui uutta itseluottamusta painittuaan pitkän viikonlopun aikana uskomattomat kymmenen ottelua suostuttuaan painimaan varamiehenä myös alueliigassa perjantai-iltana seuran eteen. Uransa ensimmäisen TULn mestaruuden kotikaapppiinsa nappasi monipuolisella painilla Matias Lentämäki, jonka sarjassa viisi vastustajaa jäi hänen taakseen. Kuvassa taustalla myhäilevä Joonas Ilomäki teki komean debyytin suomalaiseen vapaapainiin viikonloppuna, jonka aikana hänelle kertyi kolme voittoa ja yksi tappio. Tuloksena oli mm TULn mestaruus 85 kiloisissa, ja lisää on odotettavissa varmasti tälle urheilijavartaloiselle kolossille myös jatkossa.

Kuvan poikien lisäksi Järvenpäässä painitussa alueliigassa nousi esille myös muutama uusi vahva nimi: Jooseppi Kettunen paini vuoden tauon jälkeen tervehtyneellä jalalla, ja löi kaikkien kolmen vastustajan jalat kohti kattoa. YTKn tsetseenianvahvistukset Ibrahim Tsetigov ja Isa Alihanov painivat myös hienosti ottaen monta päänahkaa. Ibra oli jopa voittaa HPMn vapaapainija Simanin, mutta kolmannen erän viimeinen taistelutilanne vei ottelun ja samalla seuraottelun HPMlle pistein 6-4. YTK oli siis perjantain liigaottelun kakkonen viiden joukkueen sarjassa.

Tulokset TUL:n kisojen sarjoista, joissa oli YTK:n painijoita:

Pojat 18 v.

97 kg: 1) Tuomas Lahti Ylä-Tikkurilan Kipinä, 2) Santeri Repo Simpeleen Vesa.

85 kg: 1) Joonas Ilomäki Ylä-Tikkurilan Kipinä, 2) Toni Liimatainen Muuramen Yritys.

69 kg: 1) Verneri Värekoski Ylä-Tikkurilan Kipinä, 2) Aki Pölkki Äänekosken Huima, 3) Petteri Kukkola Haukiputaan Heitto.

58 kg: 1) Juho Huttunen Haukiputaan Heitto, 2) Eero Timonen Varkauden Tarmo, 3) Toni Puukari Äänekosken Huima, 4) Henri Kanervisto Turun Toverit, 5) Antti Mäkinen Ylä-Tikkurilan Kipinä.

50 kg: 1) Henry Selenius Ylä-Tikkurilan Kipinä, 2) Omar Hussam Gällivare SK, 3) Miska Suhonen Vaajakosken Kuohu, 4) Julius Wallstedt Gällivare SK.

46 kg: 1) Mikko Lyttinen Vaasan Toverit, 2) Severi Kettunen Ylä-Tikkurilan Kipinä, 3) Jesse Haapaniemi Vaasan Toverit.

Pojat 13 v.

42 kg: 1) Matias Tyystälä Kemin Into, 2) Verneri Korkee Ylä-Tikkurilan Kipinä, 3) Leevi Laakkonen Kotkan Voima-Veikot, 4) Tomas Wecksten Popinniemen Isku, 5) Tuomo Tampio Kotkan Voima-Veikot, 6) Juuso-Markus Jeskanen Popinniemen Isku.

38 kg: 1) Simo Huovinen Viialan Pyry, 2) Esa Järvinen Ylä-Tikkurilan Kipinä, 3) Tomi Eronen Popinniemen Isku, 4) Oskar Johansson Gällivare SK, 5) Veli-Pekka Kellokangas Kemin Into, 6) Jarkko Iltanen Viialan Pyry.

TUL:n Painin Tuki ry:n stipendi ja kunniapalkintoJuho Huttunen Haukiputaan Heitto.

Seurat:

1) Kemin Into 47, 2) Ylä-Tikkurilan Kipinä 41, 3) Haukiputaan Heitto 36, 4) Varkauden Tarmo 31, 5) Vaajakosken Kuohu ja Muuramen Yritys 26, 6) Kotkan Voima-Veikot 22, 7) Viialan Pyry 20, 8) Haparanda SKT 18, 9) Gällivare SK 15, 10) Vaasan Toverit ja Popinniemen Isku 12, 11) Äänekosken Huima 9 , 12) Simpeleen Vesa 8, 13) Turun Toverit ja Sorsakosken Teräs 7, 14) Lappajärven Veikot ja Kuopion Kisa-Veikot 6, 15) Inhan Taimi 5.

Pojat 10 v. ikäkausisarjat.

35 kg: 1) Ilja Vanhala Popinniemen Isku, 2) Vili Huovinen Viialan Pyry, 3) Valtterio Penttala Popinniemen Isku, 4) Lauri Korkee Ylä-Tikkurilan Kipinä.

30 kg: 1) Matias Lentämäki Ylä-Tikkurilan Kipinä, 2) Arthur Champa Popinniemen Isku, 3) Vilho Laukkarinen Jyvässeudun Paini-Ässät, 4) Viljami Liimatainen Turun Toverit, 5) Olli Hiltunen Haukiputaan Heitto, 6) Aleksi Mäkinen Haukiputaan Heitto

Miehet ja juniorit
96 kg: 1) Tuomas Lahti Ylä-Tikkurilan Kipinä, 2) Santeri Repo Simpeleen Vesa, 3) Juri Mering Kuopion Kisa-Veikot.
74 kg: 1) Toni Turu Ylä-Tikkurilan Kipinä, 2) Tapio Helminen Ylä-Tikkurilan Kipinä, 3) Verneri Värekoski Ylä-Tikkurilan Kipinä, 4) Einari Ukkola Haukiputaan Heitto, 5) Timo Rantamäki Kouvolan Painijat.
55 kg: 1) Antti Mäkinen Ylä-Tikkurilan Kipinä.

Kilpailujen paras painija: Toni Turu Ylä-Tikkurilan Kipinä.

Seurat:
1) Haukiputaan Heitto 29, 2) Ylä-Tikkurilan Kipinä 27, 3) Kemin Into 24, 4) Kouvolan Painijat 19, 5) Haparanda SKT 12, 6) Simpeleen Vesa 11, 7) Turun Toverit 11, 8) Äänekosken Huima 9, 9) Kuopion Kisa-Veikot 9, 10) Vaajakosken Kuohu 8) Vaasan Toverit 6.

Edessä vasemmalta Verneri Korkee, Matias Lentämäki ja Esa Järvinen. Takana Joonas Ilomäki.