Junioreiden SM-kilpailut 12. - 13.4.2008

13.4.2008

Ilmajoella järjestetyissä junioreiden SM-kilpailuissa YTK:n painijat taistelivat kolme mitalia.

Kaikki olivat pronssia, ja niistä vastasivat Verneri Värekoski sarjassa 55 kg, Tapio Helminen sarjassa 60 kg  ja Toni Turu sarjassa 66 kg.

Lisäksi pisteille painivat Harry Grönholm, Juho Kettunen ja Ismo  Pänkäläinen.

Valmentaja Aki Kettunen kommentoi painijoiden otteita seuraavasti:

Kaikilla kolmella pronssimitalistilla oli finaalipaikka todella lähellä. Vernerillä oli huonoa tuuria, sillä semifinaaliottelussa heitettiin laikkaa kolmesti, ja joka kerralla vastustajan eduksi. Pronssiottelua Verneri hallitsi ja voitti Kotkan Painimiesten Ville Palmun suoraan kahdessa erässä. Tämä oli Vemmen ensimmäinen SM-mitali!

Tapsa taisteli finaalipaikasta KooVee:n Niemistöä vastaan, mutta "hölmöily" junttatilanteessa toi varoituksen ja se ratkaisi ottelun Niemistön eduksi. Pronssiottelussa Nurmon Jymyn Jesse Salomäki oli yllättää toisen erän juntalla, mutta Tapsa hoiti lopulta ottelun kotiin tiukoilla rulleilla.

Tontsalle sattui harmittava nukahdus semifinaalióttelussa Sasu Kaasista vastaan, jonka seurauksena Sasu sai yhden rullin. Se olikin ottelun ainoa suoritus. Pronssiottelussa seuratoveri Ismo Pänkäläinen sai tunnustaa Tonin paremmakseen. Ismo paini kuitenkin kisoissa hyvin ja nappasi matkalla kohti pronssiottelua kovia päänahkoja.

Mukana valmentajana oli Akin lisäksi Pasi Tuomilehto. Seurapisteissä YTK oli ykkönen, joten kaiken kaikkiaan hieno suoritus.

Palkintojärjestys

50 kg: 1) Petteri Martikainen HPM, 2) Karwan Ahmadi VaaTo, 3) Mazyar Shirmohammad HeTa, 4) Raul Leichner HeTa, 5) Joona-Kim Wiiala KPM ja Joona Larmila KOO-VEE.

55 kg: 1) Niko Ohukainen OP, 2) Jani Käkelä SalSa, 3)Verneri Värekoski YTK,  4) Ville Palmu KPM,  5) Harry Grönholm YTK, 6) Pietu Lippo KVV.

60 kg: 1) Jumaa Zakole OP, 2) Jussi-Pekka Niemistö KOO-VEE, 3) Tapio Helminen YTK, 4) Jesse Salomäki NJ, 5) Juho Kettunen YTK JA Arttu Wecksten PopI

66 kg: 1) Sasu Kaasinen HeTa, 2) Magvan Amirkhani VaaTo, 3) Toni Turu YTK, 4) Ismo Pänkäläinen YTK, 5) Ville Perkkiö VVV, 6) Jani Mannila IK.

74 kg: 1) Veli-Karri Suominen VV, 2) Nikke Lahtinen TaVo 3) Juuso Ukkola HaHe, 4) Mikko Kainulainen JPI, 5) Heman Sidik Ali KaJu ja Mika Lundberg IK.

84 kg: 1) Antti Hakala AU, 2) Lasse Mononen KOO-VEE, 3) Juho Koukkari LaVi, 4) Joel Lepistö HVm, 5) Eero Mononen KOOVEE, 6) Marko Kivimäki IK.

96 kg: 1) Taisto Lalli TWM, 2) Jesse-Antero Vuorinen KOO-VEE, 3) Eero-Matti Anttila KaKa, 4) Timo Kallio TWM, 5) Imad Amirkhani VaaTo ja Vili Lähteenmäki TaVo.

Sarja 120 kg: 1) Juha-Matti Eskola JäVo, 2) Tommy Koivula ViPy.

Lämpimät onnittelut mitalisteille, valmentajille ja taustajoukoille!