38. Easter Tournament, Utrecht Hollanti22.-23.3.2008

25.3.2008

Suomesta kilpailuihin osallistui LVI-Trio Wrestling Team, jossa painivat Ylä-Tikkurilan Kipinän Juho Kettunen, Tapio Helminen, Kosti Kerve, Antti Kartela, Toni Turu ja Järvenpään Voimailijoiden Matti Eskola.

Kosti voitti hopeaa sarjassa 66 kg ja Matti sarjassa 120 kg.

Kostin ottelut:

Kosti Kerve-Tomas Lang CZE voitto luov.
Kosti-Robin Banghard GER voitto selät. 2.erä
Kosti-Danilo Adelaar NED voitto selät. 2.erä
Kosti-Fredrik Bjerrehuus DEN voitto 2-0
Kosti-Troels Birkshöj DEN häviö 2-0

Akin kommentit:
Kosti paini hyvän turnauksen ja otti kovia päänahkoja kisasta! Finaalissa Tanskan toinen maajoukkuekaveri oli seurannut selvästi edellisen ottelun ja puolusti hyvin. Ottelu oli kuitenkin voitettavissa, varsinkin ensimmäisen erän olisi kuulunut tulla Kostille ilman mattotuomarin virhettä. Mahtavaa painia Kostilta!

Matin ottelut:

Matti Eskola-Peter Gurkan SVK voitto selät. 1.erä
Matti-Fredrik Öfverberg SWE voitto 2-0 ypv.
Matti-Gurkan Sarisoy FRA häviö 2-1

Akin kommentit:

Matti ja ranskalainen olivat selvästi muita raskaan sarjan miehiä parempia. Finaalissa FiILA.n ranskalaistuomarit vetivät ottelun kotiin viimeisen mattovuoron tulkinnalla, jossa ranskalaiselle annettiin kaksi puolustuspistettä alla olosta ja sen seurauksena voitto 3-2.

60kg Juho Kettunen-Salah Sofian FRA häviö 2-1

Akin kommentit:

Juho paini varsinkin toisen erän hyvin, mutta kolmannessa erässä pitkä ranskalainen pääsi Juhon sylille ja ratkaisi ottelun  kolmen pinnan heitolla. Juho ei päässyt keräilyihin kaverin jäätyä sijoille 3-5

60kg Tapio Helminen- Marcus Sellden SWE voitto 2-1
Tapio- Vladimir Tsaryuk ISR häviö 2-0

Akin kommentit:

Hyvä voitto ruotsalaisesta, jonka jälkeen tappio Israelin miehelle Tapsan hätäiltyä junttapuolustuksesta pari varoitusta. Tapsan keräilyhaaveet kariutuivat kaverin jäätyä sijoille 3-5.

74kg Antti Kartela-Tommy Christensen SWE häviö 2-0

Akin kommentit:

Antti paini pystyssä hyvin vieden ruotsalaista käsivarresta, mutta jäi mattopainissa auttamatta pieneksi. Antin keräilyhaaveet kariutuivat ruotsalaisen tappioon ranskalaiselle.

74kg Toni Turu-Peter Brandsrtup SWE voitto 2-0
Toni-Mikkel Nielsen DEN voitto 2-0
Toni-Hassli Franck FRA häviö 2-1

Akin kommentit:

Toni paini hyvin, mutta jäi pieneksi sarjaan 74kg. Ranskalaisen matsissa ranskalaiset tuomarit ratkaisivat ottelun omalle kaverille antamalla junttapuolustuksesta Tonille varoituksen ja  kaksi pinnaa kaverille. Erä 2-2 ranskalaiselle ja ottelu 2-1.

Tonin keräilymahdollisuudet kariutuivat ranskalaisen tappioon saksalaiselle 2-1

***************************

Huoltajina Aki ja Jaana Kettunen ja Markku Kauhanen.

Akin kommentit kilpailuiden tasosta ja järjestelyistä:

"Turnaus oli iso. Paikalla oli peräti noin 850 painijaa 17 maasta. Painitaso oli hyvä, mutta järjestelykoneisto oli suomalaisen silmin katsottuna heikko ja hidas.

Tumaritoiminta oli tasoltaan hyvin kirjavaa ja omia suosittiin selkeästi. Ranskan valmentaja jopa rasvasi painijat hierontaöljyllä julkisesti ennen matolle menoa....

Alkoholin myynti ja tupakanpoltto ja kisapaikalla (maton kulmalla), sekä ruokailun puuttuminen herättivät ihmetystä."

- Mari Mäkinen -