Matti Rannalle opetusministeriön ansiomitali kullatuin ristein

27.2.2008

Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin on myöntänyt yhteensä 365 ansioristiä ja -mitalia suomalaisen liikuntakulttuurin ja urheilun parissa ansioituneille henkilöille. Kultaisia ansioristejä myönnettiin 28, ansioristejä 60, ansiomitaleja kullatuin ristein 143 ja ansiomitaleja 134 kappaletta. Tunnustus voidaan myöntää paikallisissa urheiluseuroissa, alueellisissa liikuntajärjestöissä, valtakunnallisissa lajiliitoissa tai liikunnan kansainvälisissä tehtävissä aktiivisesti toimineelle.

Yksi saajista oli Ylä-Tikkurilan Kipinän Matti Ranta, joka on tehnyt pitkän ja aktiivisen rupeaman painin parissa, ja työ jatkuu edelleen.

Matin sydän sykkii vahvasti urheilulle ja etenkin painille. Hän itse paini aikanaan Inhan Taimessa ja Seinäjoen Sisussa. Oman aktiiviuran päätyttyä hän siirtyi valmennuksen pariin. Siitä tie vei omien lastenlasten painin myötä kuskiksi, huoltajaksi, Vantaa Painicupin järjestelytoimikuntaan, YTK:n painijaostoon ja johtokuntaan. Tällä hetkellä hän toimii Peking 2008 -projektin markkinointivastaavana, seuraa tarkasti sekä kotimaisen että kansainvälisen painimaailman tapahtumia, kirjoittelee juttuja mm. Molskiin ja Yhdyslenkkiin sekä on Suomen Painiveteraanikerho ry:n hallituksen jäsen. Vuosien aikana hankittu tietämys ja kokemus on seurallemme kullan arvoista.

Ylä-Tikkurilan Kipinä onnittelee Mattia lämpimästi tästä merkittävästä huomionosoituksesta.

- Mari Mäkinen -