Miesten SM-kilpailut

3.2.2008

Viikonloppuna oli paljon pelissä, kun Lapualla oteltiin miesten kreikkalais-roomalaisen painin mestaruuksista.

Kipinäläisistä mukana olivat Ari, Raine ja Toni. Jani joutui jättämään kilpailut väliin edelleen vaivaavan niskavamman takia, ja Juho ja Tapio puolestaan kovan flunssan vuoksi.

Laiha matka Lapualle

Matka Lapualle alkoi hyvissä ajoin torstaina, kun kyytiin kipusi kaksi suht kuivan ja hiljaisen oloista miespainijaa;  Raine ja Ari. Yli neljän sadan kilometrin matka taittui olosuhteisiin nähden hyvin, kun miehet suunnittelivat, mitä kaikkea epäterveellistä ja herkullista söisivät paluumatkalla... Tässä vaiheessa painonpudotusurakkaa oli molemmilla jäljellä yhteenlaskettuna huikeat 9 kiloa!!! Siispä ruoka- ja kahvitauot jäivät matkan aikana pitämättä.  Illalla kaksikko suuntasi vielä Lapuan Virkiän molskille iltajumppaan karistamaan matkan tuoman kankeuden jäsenistään pois.

"Pitkäperjantai"

Tuskainen perjantai kääntyi iltaan ja oli aika riisua likomärät vaatekerrokset pois ja käydä tarkistamassa painot ennen punnitusta... Ylipainoa, apua! Molemmat joutuivat vielä laahustamaan pääpainuksissa saunaan tiristämään viimeiset grammat pois. Rainella aika kävi vähiin, mutta onneksi naapuriseuran huoltaja riensi hätiin ja niinpä Rainekin saatiin mukaan kisoihin. Kiitos siitä Killelle!!

Itse asiaan

Lauantaina klo 10 alkoi tiukka kamppailu Suomen mestaruudesta kilpailujen kovimmassa sarjassa eli 66:ssa. Jaossa ei ollut pelkästään mestaruus, vaan voittajalle oli luvassa myös EM-edustus Tampereen kisoihin ja sitä kautta jopa paikka Olympialaisiin...

YTK:n miehillä ei ollu onni puolellaan, vaan kumpikin joutui myöntämään Tero Välimäen paremmaksi ja päästämään hänet loppuotteluun. Ari taisteli tiukasti Välimäkeä vastaan ratkaisevassa 1/2-finaalissa kolme jaksoa lähes tuloksetta, sillä arpaonni oli häntä vastaan.

Edessä oli enää karsintaottelut pronssiotteluun. Raine taisteli todella loistavasti Matti Kauttoa vastaan voittaen yhden jakson, mutta joutui kuitenkin taipumaan kahdessa seuraavassa jaksossa.

Ari ei sen sijaan antanut mahdollisuutta Kautolle, vaan voitti hänet selvin numeroin kahdessa jaksossa. Pronssiotteluvastustajaksi Ari sai alemman sarjan EM3:n Jarkko Ala-Huikun. Ari hoiti ottelun omiin nimiin ja niin SM-kisaurakka oli lauantain osalta ohi. Tulos: SM-pronssia - LAIHA LOHTU!

Sumuinen sunnuntai

Tonin vuoro oli astella molskille sarjassa 74 kg sunnuntaina-aamuna, joka alkoi harmaana Lapualla. Mielikin oli vielä harmaa edellisen päivän pettymyksen jäljiltä, mutta Raine ja Ari eivät antaneet periksi, vaan vääntäytyivät molskin reunalle Tonia kannustamaan.  Ei auttanut kannustus, Toni taipui Henri Hakalalle kahdessa jaksossa. Ja kun Hakala ei selvittänyt tietään loppuotteluun, Tonin urakka oli ensimmäisen matsin jälkeen ohi.

Aurinkoinen kotimatka

Aamupainien aikana oli alkanut paistamaan aurinko... Kotimatka alkoi siis valoisemmissa merkeissä kuin aamu. Päävalmentaja Mikael Lindgrenin puhelinsoitto Arille toi loppumatkalle hieman lisää auringonsäteitä tai ehkäpä niitä voisi nimittää jopa toivonrippeiksi, kun hän kertoi, että Arilla on vielä mahdollisuus päästä Olympiakarsintaturnaukseen, jos Välimäki ei saa Olympiapaikkaa Tampereen EM-paineista.

Olympiaunelma elää edelleen...:)

-hissu-