Tavoite ei täyttynyt

5.8.2007

Tallinnassa painittiin miesten kreikkalais-roomalaisen painin PM-kilpailut. Ari Härkänen nukahti hetkeksi ratkaisevassa ottelussa...

Sarjassa 66 kg oli mukana viisi suomalaista painijaa, koska samalla karsittiin syyskussa painittaviin MM-kilpailuihin edustajaa. PM-kisojen sijaan suomalaiset ottelivat ehkä paremminkin SM-kisojen uusinnan kyseisessä sarjassa.

Ari paini semifinaaliin asti vakuuttavasti. Hän voitti Viron Jaanus Lepikin ja Suomen Tero Välimäen molemmat kahdessa jaksossa. Myös semifinaalin alku oli lupaava. Ari rullasi Juha Hiltusta ensimmäisen jakson pisteiksi 3-0. Toinen jakso menikin jo perinteisemmin uusien sääntöjen puitteissa eli kumpikaan ei tehnyt pistettäkään, vaan Hiltunen voitti saamallaan viimeisellä puolustuspisteellä. Viimeinen ja ratkaiseva jakso oli aikalailla toisen jakson kaltainen, mutta Arin puolustusvuoro oli lopuksi. Puolustuspisteellä Ari olisi voittanut koko ottelun, mutta hän nukahti hetkeksi tärkeällä hetkellä ja Hiltunen sai tarvitsemansa pisteet.  Ottelu päättyi Hiltusen viedessä jaksovoitot 2-1.

Ari joutui painimaan vielä yhden karsintaottelun ennen pronssiottelua. Sen hän hoiteli helposti, vaikka motivaatio olikin jo karissut edellisen tapion takia. Ottelu oli ohi kahdessa jaksossa Viron Martin Kallasmaata vastaan. Vanha kylkivamma ärtyi sen verran päivän kiivaassa ottelutahdissa, että Ari joutui luovuttamaan PM-pronssin kumartamalla Matti Kautolle. Pettymys oli suuri, kun MM-kisalippu jäi lopulta saamatta, vaikka se oli hetken erittäin vahvasti tyrkyllä.